Categorieën
Persoonlijk

Apparaten zijn de basis voor slimmer samenwerken

In mijn blogs schrijf ik niet zo vaak over apparaten. Meestal over wat de vertrouwde cloud je kan brengen op het gebied van slimme mogelijkheden. Onderwerpen zoals de privacywet en de nieuwe energiewetgeving komen dan aan de orde. Bij de apparaten zelf sta ik meestal niet stil. Mooi moment om daar verandering in te brengen. Want de basis voor een fantastische gebruikerservaring is nog steeds een goed werkend apparaat. De beveiliging van zo’n apparaat vinden we uiteraard ook belangrijk. Alleen de gebruiker – jij en ik – willen gewoon een mooie en werkbare werkplek.

In deze blog heb ik drie Microsoft Surface apparaten geselecteerd die die fantastische gebruikerservaring ook echt mogelijk maken. Het ontwerp krijgt echt wel de nodige aandacht. Het zijn strak ontworpen machines geworden, waarmee je gewoon voor de dag kan komen. Waarbij dat heel lang alleen maar bij Apple zo was. Gelukkig hoeven we geen verstand te hebben van technische specificaties, het oog kiest hier gewoon.

Surface Go lekker een lichtgewicht apparaat

Super nieuw, de Surface Go. Dit is één van die apparaten waarin gebruikerservaring voorop staat. Dit is volgens Microsoft haar kleinste en lichtste Surface tot nog toe. Een 10″ scherm dat maar 522 gram weegt. Beetje rundergehakt bij de plaatselijke supermarkt weegt al meer. Dit apparaat stop je dus makkelijk in je tas. Ik kan mij voorstellen dat je deze naast je primaire apparaten gaat gebruiken als een soort notitieboek :-). Dankzij Microsoft 365 en Delve heb je alles bij de hand. Echt een mobiele werkplek ten top.

apparaten,surface,surface book,surface go,surface studio,gebruikerservaring,devices,mobility,microsoft,moderne werkplek,modern workplace
Microsoft Surface Go

De Surface Studio is een van die gave apparaten

De Surface Studio is zo’n apparaat die ik heel graag wil hebben voor m’n thuiswerkplek. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Lekker groot scherm niet al te veel draden zoals vroeger bij een traditionele pc. Die 10 inch Surface Go stop ik dan in m’n tas waar ik mijn aantekeningen op maak, en op dit apparaat werk ik dan gewoon verder. Dit is ook zo’n apparaat wat je bij een receptie neer kan zetten, ziet er tenminste beetje uit. Dit apparaat is ook ideaal voor de grafische sector. Gaaf om te zien hoe Microsoft een echte blikvanger voor op je bureau heeft gemaakt.

De Surface Book 2 is weer een heel ander boek

Tenslotte – in de reeks die ik in deze blog dan even aanstip is – de nieuwe Surface Book 2. Mocht je de Surface Studio toch een beetje te duur vinden dan zou dit ook heel goed mijn thuiswerkplek kunnen zijn. Dan wel het liefst die 15 inch variant. Ook deze is gewoon in Nederland beschikbaar. Een iets groter scherm is net even wat prettiger voor intensiever werk dan het wat kleinere scherm van de Surface Go. Met de Surface Book raak je je toetsenbord niet meer kwijt want die kan je gewoon omslaan, en het scherm kan je draaien. Kortom alsof het een boek is. Daar ontleent het zijn naam dus ook aan. Toch een geweldig apparaat om te communiceren en samen te werken met collega’s, klanten en partners.

apparaten,surface,surface book,surface go,surface studio,gebruikerservaring,devices,mobility,microsoft,moderne werkplek,modern workplace
Microsoft Surface Book 2