Categorieën
Persoonlijk

Belang van samenwerken en communicatie in een team

Microsoft Teams is pas een jaar geleden als integraal onderdeel van Office 365 geboren. Met Teams kan je een echt einde maken aan het stofnest van fileservers. Dat is zeker in jouw belang met het oog op de privacywet. Daarnaast wil je het samenwerken en de communicatie binnen je team verbeteren. De afgelopen maanden is Teams keihard door ontwikkeld en moet tegenwoordig ‘dé hub voor teamwerk’ zijn. Zo kan je Teams gebruiken als centrale plaats voor alle documenten. Je kan met de teamleden chatten, vergaderen en bellen. Zo krijgen we straks een platform waarin we werken. Is het gebruik blijven maken van e-mail nog wel relevant?

Belang van samenwerken in een team

belang van samenwerken in een team,communicatie binnen team,bedrijfscultuur,beter samenwerken,betrokkenheid

Samenwerken en communicatie is het nieuwe toverwoord. Zo werken we samen met directe collega’s, collega’s op andere plaatsen in je bedrijf. En een ander belang dat deze oplossing dient is werken in samenwerkingsverbanden; denk hierbij aan klanten en partners. Dankzij Microsoft Teams komen alle documenten voor de verschillende teams bij elkaar. Je kan vervolgens met de teamleden communiceren via chat of via een tijdlijn die je kent van sociale media of met elkaar bellen en vergaderen. Uiteraard heb je nog steeds de kracht van versiebeheer en toegangscontrole bij elkaar. Jij bepaalt welke rechten wie krijgt en die kan je later altijd weer intrekken.

Verschillende apps beschikbaar in Teams om jouw werk te doen

belang van samenwerken in een team,communicatie binnen team,bedrijfscultuur,beter samenwerken,betrokkenheid
Microsoft Team kent een verzameling van apps en bots die jou helpen

Microsoft Teams is volop in ontwikkeling. Toch hebben al veel gebruikers het belang onderkent. Deze strategie bewijst dat “always in beta” werkt. Continu nieuwe functies toevoegen zodat gebruikers daaraan kunnen wennen. Deze nieuwe functies komen wel in een hoog tempo, mede omdat Microsoft van Teams echt een enterprise-oplossing wil maken. Bekijk onder andere de roadmap van Microsoft Teams[1]. Om Teams binnen je bedrijf en met je samenwerkingspartners een succes te laten zijn, is het belangrijk om de gebruikers te betrekken bij deze mogelijkheden.

In <15 minuten demo en uitleg van Teams

In onderstaande Microsoft-video een demo en uitleg over de werking van de laatste versie van Microsoft Teams. Zo weet je in minder dan 15 minuten het belang van gebruikersadoptie :-)!