Categorie├źn
Persoonlijk

Business Intelligence geen hogere wiskunde meer

Business Intelligence geeft inzicht in je bedrijfsgegevens en data van klanten. Ook zorgt BI dat je informatie kunt filteren en verbanden kunt leggen. Vervolgens kan je dan beslissingen nemen voor je bedrijf. Net als in de auto is dit je dashboard. Rij je niet te snel, moet je tanken en wat is de temperatuur van de motor. Belangrijk om daarvoor heldere inzichten te hebben. In het afgelopen jaar heeft Microsoft een nieuwe versie van Power BI uitgebracht.

Business Intelligence eenvoudig toepassen in iedere organisatie

Power BI is een volwaardige business intelligence oplossing geboren in de cloud. Een serieuze concurrent voor de gevestigde orde. Het maakt Power BI niet uit waar de gegevens vandaan moeten komen. Denk aan bijvoorbeeld Excel, SAP, Oracle en SQL Servers. Je kunt als het ware kiezen wat je wilt tonen en dat al dan niet realtime laten zien. Zo is BI voor ieder bedrijf binnen handbereik op een begrijpelijke wijze.

bi, business intelligence, powerbi
Microsoft Office 365 Adoption Dashboard, geeft inzichtelijk wat men wel en niet gebruikt

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Voor kleine bedrijven was het analyseren van bedrijfsgegevens niet altijd weggelegd. Het was simpelweg te duur en te complex. Met Power BI is er een oplossing gekomen voor elk type bedrijf en elke gebruiker. Uiteraard moet je wel de kans grijpen om gebruikers kennis te laten maken met de mogelijkheden. Dan kan je als het ware overal Business Intelligence toepassen. Zo kan je informatie samenstellen uit eigen analyses, big data of bedrijfsrapportages. Het krachtige is dat dit kan zonder tussenkomst van IT of de technische afdeling. Je kan zelf eenvoudig rapporten maken. Vervolgens kan je samenwerken aan rapporten en deze weer delen met anderen. Gave functie is dat je vragen kan stellen aan je rapporten en de visualisaties van gegevens maakt het ook nog eens leuk om naar te kijken.

Business Intelligence via diverse devices

Uiteraard kun je deze dashboards en rapporten in een browser bekijken, maar er zijn ook Power BI apps ontwikkeld om belangrijke informatie altijd inzichtelijk te hebben en te kunnen presenteren op smartphones. Je kunt ook waarschuwingsberichten instellen voor als iets zich voordoet of resultaten delen met anderen. Met Power BI is het ook eenvoudig voor gebruikers binnen diverse afdelingen of functies om data te kunnen analyseren. De apps zijn beschikbaar voor Apple, Android en Windows.