ernst veen, ernstveen, voorstellen, harderwijk

Even voorstellen en van harte welkom op mijn blog

Welkom op mijn persoonlijke blog. Mijn naam is Ernst Veen, getrouwd met Marieke. Samen hebben we twee kinderen (een meisje en een jongen). Wij wonen op de Veluwe in de gemeente Harderwijk, bekend van het Dolfinarium. Een gemeente – per 1 januari 2018 – met 46.832 inwoners[1].

Ik ben fan en gék van innovatie en gave technologie. Laten we onze gebruikers kennis maken met de mogelijkheden zodat we ook draagvlak krijgen. En als we dan de kracht van relevante partijen bundelen kan jij jouw productiviteit echt gaan verbeteren. Kortom ik blog graag met regelmaat over deze onderwerpen. Thema’s als cloudprivacywet en de energiewet komen ook aan bod.

ernst,veen,familie
Mijn gezin toen we in Madurodam waren dankzij de Postcode Loterij 🙂

Ernst en werken nu

In mijn dagelijks professionele leven werk ik als Senior Product Manager ISV bij SaaSplaza, een bedrijf met kantoren van Shanghai en Sydney tot San Diego en Toronto. De cloud loopt door onze aderen. Daarnaast hebben we een sterke focus op het beheren van kritieke omgevingen van meer dan 800 ISV- en grote zakelijke klanten op 11 Azure-locaties wereldwijd. Onze klanten ervaren daarom altijd de beste prestaties overal ter wereld. Dankzij kantoren in drie verschillende tijdzones zijn we er altijd! Mijn rol is om onze partners en klanten succesvol te laten zijn door samenwerken als strategie te zien.

Veel geleerd van mijn startup

In 2003 begreep ik dat een backup belangrijk is. Dat is het jaar dat ik mijn eigen bedrijf op het gebied van online backup (backup in de cloud zouden we dat vandaag de dag noemen) startte. Dus zo’n 15 jaar geleden wilde ik de data van bedrijven al in de cloud opslaan. Dat was toen niet zo vanzelfsprekend – men was er zelfs huiverig voor. We hadden liever die tape thuis op ons nachtkastje liggen want dat was veilig.

backup, startup, ernstveen
Krantenartikel over mijn backup startup (2003)

backup, startup, ernstveen
Artikel in Het Ondernemersbelang (2003)

backup, ernstveen
Een ander krantenartikel over mijn backup startup (2005)

Na negen jaar van groei en expansie in Europa zijn we gecrasht door onze stap naar de USA. Achteraf toch te snel willen groeien. Gave tijd en veel van geleerd!

Mijn ambitie

Mijn persoonlijke ambitie is om op relevante en op waarde gebaseerde oplossingen te bedenken die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Met als ultiem doel de productiviteit van je gebruikers te verhogen en dat data en apps beschikbaar zijn volgens strikte complianceregels.

podcast, ernstveen
Login Techcast over Extreem Samenwerken, vlnr: Sander Noordijk, ikzelf en Eric van Klaveren (2018)

week van de ondernemer, microsoft, ernstveen
Tijdens de Week van de Ondernemer sprak ik over disruptie namens Microsoft (2017).

security as a service, microsoft, inspire, ernstveen
Op Microsoft Inspire in Washington mocht ik op het podium over Security as a Service spreken (2017).

skype, pbx, microsoft, ernstveen
Hier mocht ik de nieuwe PBX functie van Skype voor Bedrijven presenteren (2017).

Via hallo@ernstveen.com of WhatsApp kan jij mij een bericht sturen als je dat wilt.

Met hartelijke groeten,

ernst veen