Even voorstellen en van harte welkom op mijn blog

Welkom op mijn persoonlijke blog. Mijn naam is Ernst Veen. Ik ben getrouwd en wij hebben samen twee kinderen (een meisje en een jongen).

Ik ben fan en gék van innovatie en gave technologie. Laten we onze gebruikers kennis maken met de mogelijkheden zodat we ook draagvlak krijgen. En als we dan de kracht van relevante partijen bundelen kan jij jouw productiviteit echt gaan verbeteren. Kortom ik blog graag met regelmaat over deze onderwerpen. Thema’s als cloudprivacywet en de energiewet komen ook aan bod.

Ernst en werken nu

In mijn dagelijks professionele leven werk ik als Senior Product Manager ISV bij SaaSplaza, een bedrijf met kantoren van Shanghai en Sydney tot San Diego en Toronto. De cloud loopt door onze aderen. Daarnaast hebben we een sterke focus op het beheren van kritieke omgevingen van meer dan 800 ISV- en grote zakelijke klanten op 11 Azure-locaties wereldwijd. Onze klanten ervaren daarom altijd de beste prestaties overal ter wereld. Dankzij kantoren in drie verschillende tijdzones zijn we er altijd! Mijn rol is om onze partners en klanten succesvol te laten zijn door samenwerken als strategie te zien.

Veel geleerd van mijn startup

In 2003 begreep ik dat een backup belangrijk is. Dat is het jaar dat ik mijn eigen bedrijf op het gebied van online backup (backup in de cloud zouden we dat vandaag de dag noemen) startte. Dus zo’n 15 jaar geleden wilde ik de data van bedrijven al in de cloud opslaan. Dat was toen niet zo vanzelfsprekend – men was er zelfs huiverig voor. We hadden liever die tape thuis op ons nachtkastje liggen want dat was veilig.

Krantenartikel over mijn backup startup (2003)
Artikel in Het Ondernemersbelang (2003)
Een ander krantenartikel over mijn backup startup (2005)
Met een toentertijd moderne brochure zorgde we voor klanten

Na negen jaar van groei en expansie in Europa zijn we gecrasht door onze stap naar de USA. Achteraf toch te snel willen groeien. Gave tijd en veel van geleerd!

Mijn ambitie

Mijn persoonlijke ambitie is om op relevante en op waarde gebaseerde oplossingen te bedenken die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Met als ultiem doel de productiviteit van je gebruikers te verhogen en dat data en apps beschikbaar zijn volgens strikte complianceregels.

Tijdens een lunch in gesprek over de circulaire economie en het abonnementsmodel bij Microsoft (2019).
Tijdens een ontbijtsessie met softwarebedrijven vertelde ik over de Azure Marketplace en samenwerken (2019).
Login Techcast over Extreem Samenwerken, vlnr: Sander Noordijk, ikzelf en Eric van Klaveren (2018)
Tijdens de Week van de Ondernemer sprak ik over disruptie namens Microsoft (2017).
Op Microsoft Inspire in Washington mocht ik op het podium over Security as a Service spreken (2017).
Hier mocht ik de nieuwe PBX functie van Skype voor Bedrijven presenteren (2017).

Met hartelijke groet,
Ernst Veen