ernst veen, ernstveen, voorstellen

Ernst Veen, aangenaam en welkom op mijn blog

Geplaatst door

Welkom op mijn persoonlijke blog. Mijn naam is Ernst Veen. Ik ben getrouwd en wij hebben samen twee kinderen (een meisje en een jongen).

Ik ben fan en gék van innovatie en gave technologie. Laten we onze gebruikers kennis maken met de mogelijkheden zodat we ook draagvlak krijgen. En als we dan de kracht van relevante partijen bundelen kan jij jouw productiviteit echt gaan verbeteren. Kortom ik blog graag met regelmaat over deze onderwerpen. Thema’s als #cloud#privacywet, #DevOps, #gebruikersadoptie en #blockchain komen ook aan bod. En zoveel andere thema’s :-).

Ernst Veen en werken nu

In mijn dagelijks professionele leven werk ik als Senior Product Manager ISV bij SaaSplaza, een bedrijf met kantoren van Shanghai en Sydney tot San Diego en Toronto. De cloud loopt door onze aderen. Daarnaast hebben we een sterke focus op het beheren van kritieke omgevingen van meer dan 800 ISV- en grote zakelijke klanten op 11 Azure-locaties wereldwijd. Onze klanten ervaren daarom altijd de beste prestaties overal ter wereld. Dankzij kantoren in drie verschillende tijdzones zijn we er altijd! Mijn rol is om onze partners en klanten succesvol te laten zijn door samenwerken als strategie te zien.

Veel geleerd van mijn startup

In 2003 begreep ik dat een backup belangrijk is. Dat is het jaar dat ik mijn eigen bedrijf op het gebied van online backup (backup in de cloud zouden we dat vandaag de dag noemen) startte. Dus zo’n 15 jaar geleden wilde ik de data van bedrijven al in de cloud opslaan. Dat was toen niet zo vanzelfsprekend – men was er zelfs huiverig voor. We hadden liever die tape thuis op ons nachtkastje liggen want dat was veilig. In die tijd nog heel veel te maken gehad met print media, gratis infotorials en gratis aandacht is waarmee het begon. Later zijn we ook serieus reclame gaan maken, met serieuze budgetten :-).

Automatisering was toen al een belangrijk gegeven. In die tijd ontwikkelde ik zelf een enorme applicatie. Dit platform – bestaande uit portalen, API’s, storagesystemen en betaalsystemen – moest de volledige waarheid zijn. Van order-intake, tot delivery, rapportage, facturatie inclusief verwerken van betalingen tot opzeggen. Er kwam vanuit partners, klanten en intern steeds meer vragen. Doel was om alles te automatiseren en je moest alles met de portal kunnen. Door de expansiedrift moest de portal ook nog meerdere talen kunnen ondersteunen, waarbij ook uitdagingen ontstonden met adressen en postcodetabellen. Had ik toen maar iedere functie als aparte applicatie geleverd. En er niet een enorm geheel van gemaakt. De afhankelijkheden waren op een zeker moment zo groot dat het platform eigenlijk niet meer te redden was.

Na negen jaar van groei en expansie in Europa zijn we gecrasht door onze stap naar de USA. Achteraf toch te snel willen groeien. Gave tijd en veel van geleerd!

Ernst zijn ambitie

Mijn persoonlijke ambitie is om op relevante en op waarde gebaseerde oplossingen te bedenken die bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. Met als ultiem doel de productiviteit van je gebruikers te verhogen en dat data en apps beschikbaar zijn volgens strikte complianceregels.

Luister de Login Techcast podcast over Extreem Samenwerken terug.

Met hartelijke groet,
Ernst Veen