Categorieën
Persoonlijk

Excel maakt kennis met kunstmatige intelligentie

We gebruiken Excel allemaal wel. Dit komt mede doordat het een zeer krachtig programma is. En de basisprincipes snappen we allemaal wel. Met Excel kan je eenvoudig verschillende berekeningen maken waarbij veel mogelijkheden ingebouwd zijn om deze data te verrijken. De meeste gebruikers gebruiken Excel nog steeds als rekenmachine. Maak kennis met Ideas (vrij vertaald ‘Ideeën’). Vanaf heden beschikbaar. Met Ideas tover je Excel om naar een zelflerende applicatie met slimme mogelijkheden. Ideas kan gegevens analyseren en op basis daarvan zelfsuggesties doen.

Introductie van intelligente suggesties met Ideas

excel,kunstmatige intelligentie,ai,ideas,spreadsheet,slimme technologie

Ideas is aangedreven door kunstmatige intelligentie. In Microsoft Teams is deze techniek ook al toegepast. Het doel is dat je optimaal kan profiteren van de functies binnen Office. Met een druk op de knop helpt Ideas om een eenvoudige set aan gegevens te identificeren. Vervolgens analyseert Ideas de mogelijkheden wat je met deze set aan gegevens kan. In PowerPoint is eerder de knop “Design” toegevoegd die op basis van ruwe data een mooie slide kan maken voor je.

Nieuwe gegevenstypen in Excel beschikbaar maken

excel,kunstmatige intelligentie,ai,ideas,spreadsheet,slimme technologie

Nu kan Excel ook geografische componenten en aandelenkoersen herkennen. De kunstmatige intelligentie verandert een enkel, vlak stukje tekst in een interactieve entiteit met lagen met verrijkte informatie. Zo zou je bijvoorbeeld je klantenlijst in een kaart kunnen tonen inclusief de dichtheid dus je “bereik” in dat gebeid. Er zullen steeds meer nieuwe gegevenstypen worden toegevoegd. Zo kan je straks meer data analyseren met Excel.

Liever lui, dan moe

excel,kunstmatige intelligentie,ai,ideas,spreadsheet,slimme technologie

In een artikel heb je een mooie tabel gezien die je wilt integreren of bewerken. Helaas zit er dan niks anders op om deze over te typen. Dat is even irritant. Met de Gegevens invoegen van Afbeelding kun je nu nog alleen met een Android-apparaat een foto maken van een analoge tabel. Vervolgens heb je die met een paar klikken in een Excel-spreadsheet. Nu nog een iOS-app :-).

Referenties

[1] Microsoft (2018). Bringing AI to Excel—4 new features announced today at Ignite