fundering,azure,resources

Fundering gestort voor jouw resources

De fundering is gestort voor al jouw resources. Het maakt niet uit wat je in de Azure cloud wilt onderbrengen. Op Ignite in Orlando zijn heel veel nieuwe en snelle virtuele servers aangekondigd. Zelfs quantumcomputing is nou beschikbaar. Het maakt niet uit, of het nu Windows Server, Red Hat, Ubuntu, CoreOS, SQL, Postgres of Oracle is. Zelfs bedrijf kritische applicaties als SAP HANA kunnen makkelijk in Azure draaien, en zo’n meer dan 4.000 andere applicaties die al klaar staan.

Kortom de fundering is gestort in 50 Azure-regio’s. Daarboven op kan jij de infrastructuur voor je applicatie bouwen die nodig is. Er is een scala aan virtuele machines met rekenkracht, geheugen en schijfconfiguraties voor jouw toepassingen beschikbaar. Zelfs voor super computerkracht is InfiniBand beschikbaar.

fundering,azure,resources
Azure heeft een wereldwijde fundering en biedt zo de schaal die je nodig hebt om dicht bij je gebruikers te zijn

Fundering is gelegd voor grafische oplossingen in de cloud

Steeds meer toepassingen en applicaties komen beschikbaar in de cloud als een SaaS-dienst. Tot nog toe had de grafische branche daarin het meeste nakijken. En dan met name de CAD/CAM-gebruikers en constructeurs. De partijen die met andere funderingen bezig zijn. Niet eens heel lang geleden heb ik zelf nog wel eens meegerekend en getekend aan een CAD-oplossing in de cloud. De nieuwe GPU-machines met NVIDIA-ondersteuning zijn ideaal voor reken- en grafisch intensieve workloads.

Tegen het einde van het jaar zal de fundering gelegd zijn en komen er twee verschillende series in preview beschikbaar. Mooi moment om dan nog eens te onderzoeken of CAD/CAM-oplossingen ook in de cloud kunnen draaien. Ik bedoel overigens inclusief 3D-rendering. CAD-light gebruik kan nu al prima werken.

High Performance Computing voor hoge prestaties

Zo kondigde Microsoft ook twee nieuwe series aan voor HPC-scenario’s (High-Performance Computing). Deze nieuwe virtuele machines zijn geoptimaliseerd voor hoge prestaties en efficiënt kostengebruik. Deze rekenkracht is de fundering voor de echte zware klussen. Denk hierbij aan vloeistofdynamica, structurele mechanica, weersvoorspelling, risicoanalyse en meer.

Referenties

[1] Microsoft (2018). Why you should bet on Azure for your infrastructure needs, today and in the future
[2] Microsoft (2018). A crazy amount of new Azure infrastructure announcements

Delen mag 🙂

Lees ook