Categorieën
Persoonlijk

Inspiraties opdoen in Las Vegas tijdens Inspire

Ook dit jaar organiseerde Microsoft haar grootste event van het jaar: Microsoft Inspire. Dit jaar in Las Vegas. Op dit event worden de laatste ontwikkelingen en de plannen voor het komende Microsoft jaar gepresenteerd. Vorig jaar mocht ik presenteren in Washington. Het doel is om de wereldwijde partners te inspireren. Zodat zij inspiraties kunnen opdoen om haar klanten nog beter te helpen.

inspiraties,inspire,microsoft,ernstveen
Microsoft Inspire 2018 startte in de T-Mobile Arena

Dit jaarlijkse evenement begint op een van de grotere technologie bijeenkomsten te lijken. Met ruim 40.000 bezoekers waarvan er alleen al ruim 800 uit Nederland. Microsoft deelt haar nieuwe strategie, producten en oplossingen. Ook deelt zij haar visie en moedigt ze haar partners aan om te gaan samenwerken. Laat ik hier al enige tijd over bloggen. Kortom ga samenwerken!

Adoptie kan inspiraties versnellen

Zonde als je technologie niet gebruikt of als je niet weet hoe het werkt. Tijdens Inspire vertelde ook Microsoft dat gebruikersadoptie belangrijk is om het je gebruikers inspiraties op te laten doen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld Microsoft 365 sneller optimaal gebruiken. Ik geloof al een paar jaar in deze vorm van continue leren zodat gebruikers leren wat voor hen relevant is.

Artificial Intelligence blijft inspireren

inspiraties,inspire,microsoft,ernstveen
Carlsberg demonstreert hoe AI kan helpen bij het brouwen van bier

AI (Artificial Intelligence), één van de belangrijkste thema’s binnen Microsoft. Deze technologie kan o.a. gezichten herkennen. In een blog over wat je met kunstmatige intelligentie kan is al te zien dat deze technologie gebruikt wordt. Je zou dit ook in je eigen online dienst of app kunnen verwerken. Bijvoorbeeld in een klantenservice app, je hoeft je niet meer te identificeren met klantnummer of andere persoonlijke gegevens. Gewoon met je camera en gezichtsherkenning. Of tijdens een webinar of event wil je de naam van een spreker tonen. Technologie luistert voor jou en plaatst de juiste naam in beeld. Dit is geen toekomst meer. Upload een foto en kijk zelf hoe deze technologie je foto leest. Of bekijk de demo hoe je namen van sprekers kan tonen. Benieuwd welke inspiraties jij op doet.

Samen meer bereiken

En dat samenwerken de basis is blijkt uit de lancering van whiteboard app. Zo zou het onderwijs inspiraties kunnen opdoen met deze app om zo samen te werken aan een document of integratie met de Surface of de Surface Hub apparaten. Echter dit is niet beperkt tot het onderwijs. Bedenk zelf hoe je dit zou kunnen gebruiken.

inspiraties,inspire,microsoft,ernstveen
Satya Nadella CEO Microsoft

En natuurlijk staat Microsoft Inspire in het teken van de openingsspeech van haar CEO, Satya Nadella. Microsoft is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Van een “wij van wc-eend, adviseren wc-eend” naar een volledig getransformeerd ecosysteem wat met iedereen wil samenwerken. Hoe technologie ons echt kan helpen. Wat ons allemaal verbindt is niet ons eigen succes, maar het succes dat jij met je bedrijf bereikt. Genoeg inspiraties voor gave kansen.

Kom niet bij Microsoft werken als je cool wilt zijn, als je anderen cool wilt maken kom dan bij Microsoft werken.

Satya Nadella

In september was de technische tegenhanger Ignite in Orlando. Hier zijn een overvloed van aankonidigingen gedaan.