Categorieën
Persoonlijk

Intelligente nieuwe generatie bedrijfsapplicaties

Verbinden is een populair woord aan het worden. Iedereen verbindt tegenwoordig. Kortom laten we nu intelligentie verbinden met bedrijfsapplicaties. Op zichzelf staand een positieve ontwikkeling dat we begrijpen dat het echt om mensen gaat en dat als je mensen met elkaar verbindt dat je dan hele mooie initiatieven kunt ontwikkelen. Zo verbindt de nieuwe generatie bedrijfsapplicaties klanten, producten, mensen en activiteiten met kunstmatige intelligentie (AI).

Dat kunstmatige intelligentie een vogelvlucht zou nemen was in 2017 al aangekondigd. Immers hadden de drie grote cloudpartijen aangegeven zich volledig op deze technologie te gaan focussen. Sindsdien zijn er vele initiatieven ontwikkeld en nieuwe technologie aangekondigd. Zo is AI beschikbaar geworden voor verschillende brancheoplossingen, Microsoft Teams, Microsoft Excel, Microsoft SharePoint en Microsoft OneDrive. Dat de trein nog niet gestopt is blijkt wel uit de aankondiging dat AI nu ook aan Microsoft Dynamics 365 is toegevoegd.

In deze blog sta ik even stil bij de Sales, Talent en Marketing module van Dynamics 365.  Onderstaande video illustreert de kracht en intelligentie van waar je Dynamics 365 kan toepassen.

Dynamics 365 heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld in een volledig intelligent platform. Zo komen verschillende onderdelen bij elkaar. Kortom het verbinden van de belangrijkste processen in je bedrijf.

Marketingactiviteiten geïntegreerd

dynamics365,marketing,automation,intelligentie,bedrijfsapplicaties
Microsoft Dynamics 365 for Marketing

Marketing is the new sales, zeg ik al zelf al een poosje. Voordat je nieuwe klanten kan optekenen zullen ze je moeten vinden en kennen. Ook als je verkopers al met de potentiele klant gesproken hebben is het belangrijk dat je daarna nog onder de aandacht komt. De zogenaamde remarketing. Dankzij Dynamics 365 for Marketing kan je alles in 1 systeem hebben. Dus je leads, prospecten en je klanten. Ga verder dan primaire e-mailmarketing. Koppel je sales en marketing aan elkaar, automatiseer je processen en neem intelligente beslissingen om het marketingrendement te maximaliseren. Zo kan je je lead door de journey – zoals dat zo mooi heet – volgen en begeleiden. Op die manier voorkom je dat je die irritante verkoper wordt die steeds belt.

Meer informatie »

Hoe staat het met de verkoopactiviteiten

dynamics365,sales,AI,automation,intelligentie,bedrijfsapplicaties
Microsoft Dynamics 365 for Sales

Welke leads zijn er? En waar sta je in de fase van de verkoop. Overigens veel belangrijker wanneer is je contactpersoon jarig zodat je hem of haar kan feliciteren. En spreek je wel de juiste personen bij je potentiele klant? Welke activiteiten moet je nog uitvoeren om te komen tot die handtekening. Dankzij de mogelijke integratie met LinkedIn kan je je verkopers de mogelijkheid geven om te bouwen aan de relaties. Intelligentie komt met aanbevelingen en inzichten gebaseerd op feitelijke klantbehoeften. Op die manier kan je als bedrijf relevant blijven en zijn voor je potentiele klant.

Meer informatie »

Intelligentie gaat je helpen in het vinden van mensen

Het vinden van de juiste talenten is al moeilijk genoeg. Technologie kan je helpen bij het aanbieden, onboarden en houden van je talenten. Dynamics 365 for Talent kan je helpen bij het aannemen van talenten, zorgen dat ze in de eerste weken de juiste informatie ontvangen zodat ze niet verdwalen. Het is immers een doodzonde om aannames toe te passen. Iemand die nieuw binnenkomt kan niet weten hoe jouw processen werken en waar documenten staan als je dat niet voldoende hebt uitgelegd. Bovendien is het aardig om nieuw talent een welkom gevoel te geven. Daarnaast kan je deze module voor de belangrijkste HR-processen gebruiken. Integreer dit met de slimme contracten gebaseerd op blockchain en pas de intelligentie van gamificatie toe om zo je nieuwe talent optimaal te laten accelereren binnen je bedrijf.

Meer informatie »

Ondersteuning naar een ander niveau brengen

Gaaf als je een nieuwe klant succesvol hebt bereikt met je marketingcampagne. Uiteraard fantastisch als je vervolgens succesvol naar een handtekening bent gegaan. Daarna begint het onboarden van je klant. En daarna begint de moeilijkste en oneindige reis. Namelijk de ondersteuning. Customer Success noemen we het in veel gevallen. Zorgen dat je je klant kent en dat men niet het gevoel heeft een nummer te zijn. Met Dynamics 365 for Customer Service heb je sowieso alle informatie van je klant en contactpersonen bij elkaar. Ook hier kan je gamificatie en intelligente toepassen en dankzij korte enquetes betrokken blijven bij de kwaliteit van je dienstverlening. De juiste ondersteuning zorgt uiteindelijk voor retentie en dat klanten bij je blijven. Hoewel veel verkopers vaak denken dat dat door hun komt – wat ik dus betwijfel :-).

Meer informatie »

Intelligentie ten top, Dynamics ontmoet mixed-reality

De HoloLens is een gaaf product. Zelf mocht ik hier even mee spelen. De toepassingen zijn natuurlijk eindeloos. In het Dynamics platform zou het bijvoorbeeld technici op locatie de mogelijkheid kunnen geven om te delen wat ze zien met externe deskundigen. Met tools zoals videobellen met mixed reality, annotaties en bestandsdeling kunnen technici en externe deskundigen samenwerken om problemen op te lossen. In onderstaande video een demonstratie hiervan.

En dankzij de naadloze integraties kan je ook instant chat en andere zakelijke apps aan elkaar knopen en zo één beleving en één manier van communiceren met je klant realiseren.

Referenties

[1] Microsoft (2018). Announcing new AI and mixed reality business applications for Microsoft Dynamics
[2] Forrester (2018). The Future Of B2B Sales Is Built On Predictive Tools (PDF)