Categorieën
Persoonlijk

Microsoft 365 veranderd de moderne werkplek

Microsoft 365 is de nieuwe aanpak van Microsoft. Waar hebben we het over als we termen als productiviteit gebruiken of als we meer willen doen met minder? En wanneer krijgen we blije gebruikers? En hoe balanceren we tussen controle en flexibiliteit? Toch zijn dit thema’s waar we veel mee te maken hebben. Zeker ook in het licht van de veel besproken en gehoorde GDPR-wetgeving.

Tijdens Microsoft Inspire in Washington in juli 2017 kondigde Microsoft een nieuwe kijk op deze thema’s aan. Samen met mijn collega mocht ik hierbij zijn en hebben we Microsoft 365 mogen aanschouwen. Nu een paar maanden later wat mij betreft tijd om te kijken wat Microsoft 365 kan bieden. Kort samengevat is Microsoft 365 een bundeling van een aantal bestaande losse oplossingen zoals Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Dit wordt echter aangevuld met intelligente extra diensten met als doel om gebruikers te empoweren – zoals Microsoft dat zo krachtig schrijft.

Daarnaast komt Microsoft 365 Business (in Nederland) met Outlook Customer Manager (een soort light CRM) en Bookings en Teams. Met Bookings kan je technologie je afspraken laten regelen.

Moderne IT met Microsoft 365

Vroeger werkte we met één apparaat. Dat apparaat was van kantoor en daarmee had je toegang tot de traditionele zakelijke applicaties. Vaak kwam hier het nodige handwerk aan te pas om deze te onderhouden. De lokale IT afdeling was meestal reactief ingesteld. Tenslotte kon je als gebruiker de app niet zelf installeren of zelf een apparaat inrichten. Laat staan zelf je wachtwoord resetten als je die vergeten was.

Dat is vandaag helemaal anders. We hebben nu doorgaans drie apparaten tot onze beschikking hebben. Daarbij hebben we vaak met verschillende besturingssystemen te maken. En laten we de balans tussen privé en werk niet vergeten. Die is belangrijker dan ooit. Dus flexibilisering is een serieus thema. Het maakt niet meer uit waar je je werk doet.

Feitelijk willen we allemaal vier belangrijke thema’s oplossen: Simpeler, Betere beveiliging, Lagere TCO en een geweldige gebruikerservaring. Niet te doen denk je wellicht? Met Microsoft 365 worden deze vier thema’s compleet aangeboden.

Hieronder een korte video om je een voorproefje te geven van wat een door Microsoft 365 aangedreven apparaat nou echt kan betekenen.

Een door Microsoft 365 “powered device” is eenvoudig in gebruik en beheer. Is altijd up-to-date geeft je proactieve inzichten en komt met ingebouwde intelligente beveiliging in combinatie met de kracht van geïntegreerde apps zoals we die kennen. Als je bedenkt dat we tegenwoordig veel korter doen met een device dan de vijf jaar vroeger is het ook van belang dat het lifetime cycle management aansluit bij deze verandering, kortom een agile aanpak. Gebruikers continue laten leren omdat updates geen planmatig proces meer is maar zolang als je gebruik maakt van Microsoft 365.