Categorieën
Persoonlijk

Mobiele apparaten beheren is belangrijker dan ooit

ICT lijkt steeds belangrijker geworden. Mobiele apparaten zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Of dat nu zakelijke- of privéapparaten zijn, we gebruiken ze dagelijks. Het beheren en controleren van deze apparaten maakt het mogelijk om op een veilige en moderne manier op elk apparaat toegang te krijgen tot alle beschikbare informatie en apps. Dit is niet alleen wenselijk maar ook broodnodig om te voldoen aan wet- en regelgeving.

mobile-device-management-ernstveen
EMS van Microsoft combineert gebruikerservaring en veiligheid

Vraagtekens bij het beheren van mobiele apparaten

Wanneer je denkt aan mobiele toepassingen in de breedste zin van het woord. Welke vragen zou je dan kunnen bedenken? Hebben onze medewerkers altijd en overal toegang tot onze data? En is dat nodig? Is dit dan wel veilig? Kan onze informatie in handen van andere komen? Vergt het beheer van al die mobiele apparaten niet heel veel extra capaciteit? Hoe voorkom je schijnveiligheid en maak ik het tegelijkertijd ook makkelijker voor de gebruiker?

Mobiele apparaten beheren bespaart kostbare tijd

Snelle en veilige toegang tot belangrijke gegevens is essentieel. Met slimme oplossingen mobiele apparaten beheren zorgt voor grip. Deze technologie zou een wezenlijk onderdeel moeten zijn van je strategie mobiel werken. Je wilt dat apps eenvoudig geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden altijd en overal. Dit maakt het uitwisselen van data eenvoudig en  beschikbaar.

Gemaakt voor een veilige informatieoverdracht

Vroeger mocht je als gebruiker niks. Ik weet nog in mijn tijd bij Rabobank dat men een uitgekleed start-menu kreeg en echt niets kon veranderen. Nog niet eens je achtergrond of een printer toevoegen. Vanuit beheer-perspectief is dat wel lekker makkelijk, alles is hetzelfde. Een andere reden daarvoor was ook de angst voor het uitlekken van gegevens, misbruik van privacy of simpelweg technische uitdagingen. Dit is niet meer van deze tijd. Een gebruiker wil bepaalde vrijheden en de beheerder wil beheersbaarheid. Gelukkig zijn daar tegenwoordig oplossingen voor zodat die werelden bij elkaar komen. Besteed als het ware het je apparaat uit aan technologie. Dit heeft als effect dat de gebruiker fan gaat worden van de mogelijkheden en zal ICT niet langer als obstakel gezien worden.

Onderstaande video geeft een helder beeld van de mogelijkheden van het beheren van mobiele apparaten met Microsoft 365.