Categorieën
Persoonlijk

Ontwikkelingen komen meer binnen handbereik

Het nieuwe jaar staat voor de deur. We zijn begonnen aan 2019. In de eerste plaats gelukkig nieuwjaar. Hopelijk mag dit een mooi en gelukkig jaar voor je worden en ga je qua ontwikkelingen mooie tijden tegemoet. Ik wens je mooie strategische beslissingen toe en wens je gebruikers een gave beleving toe. Dat ontwikkelingen snel gaan wist je misschien al wel. We krijgen straks zelfs datacenters op de bodem van de zee. Deze video – van bijna vier jaar geleden – bevestigd dat technologie echt snel gaat wat mij betreft. Toen deze video online kwam was dit toekomst. Zelf heb ik in verschillende presentaties over productiviteit en technologie deze video getoond. Af en toe eens terugkijken is óók leuk. Sommige ontwikkelingen in deze video zijn vandaag beschikbaar of heel dichtbij. Denk hierbij aan technologieën als machine learning en kunstmatige intelligentie.

Zo kunnen we tegen ons horloge praten en is Skype van Microsoft in staat dankzij Cortana gesprekken te vertalen. Deze technologie is ook te integreren in onlinediensten en apps. In een blog over optimale klantinteracties toon ik een andere Microsoft video met mogelijkheden die allemaal beschikbaar zijn. Wat dat er gaat gaan de ontwikkelingen echt snel, want vier jaar geleden leek dit nog onmogelijk. Laat technologie vandaag echt voor je werken. Zo kan intelligentie tijdens een videogesprek je achtergrond vervagen zodat de ander niet langer afgeleid wordt van wat daat gebeurd.

Gave ontwikkelingen vliegen ons om de oren

Tijdens Microsoft Inspire in Las Vegas en Microsoft Ignite in Orlando kondigde Microsoft nieuwe inspirerende kansen en nieuwe technologie aan. Belangrijke aspecten daar waren naast kunstmatige intelligentie ook samenwerken met elkaar. Vanaf dit jaar komt er een einde aan ISDN voor het MKB en in 2021 komt er een einde aan grootzakelijke ISDN. Als je deze telefonie-technologie nog gebruikt moet je een andere keuze gaan maken. Wat is dan een logische keuze? En hoe zorg je nou dat je al deze ontwikkelingen de baas blijft? Belangrijkste drijfveer is dat technologie zorgt dat je kan bloeien en groeien in plaats van dat je er slapeloze nachten van krijgt of dat het alleen maar een kostenpost is. Al deze ontwikkelingen kunnen tot gave resultaten lijden. Denk aan de robotisering die je thuis waarschijnlijk al ziet of drones waarmee je mooie toepassingen kan realiseren. Of wat dacht je van die zelfrijdende vuilniswagen? Zo zijn er ook andere voorbeelden van hoe techniek waardevol toegepast kan worden in verschillende branches. Kortom focus op wat je goed kan en laat de rest bij een ander liggen. Benieuwd naar andere inspirende technologie-visies?

IDC zegt dat vanaf dit jaar zo’n 40% van de bedrijfsapplicaties gebruik gaat maken van kunstmatige intelligentie, en dat dat in 2021 is gegroeid naar 75%.

Referenties

[1] Redmond Channel Partner (2018). Analysts See Huge AI Opportunity for Niche ISVs