Categorieën
Persoonlijk

Verrijk je applicaties met de nieuwste innovatie

In mijn vorige blogs heb ik geschreven over de voordelen om je applicatie naar de cloud te brengen. Wat de mogelijkheden zijn van het veranderen van je model naar een abonnementsmodel. Hoe je dankzij de cloud de kosten in de hand kan houden en juist sneller kan groeien. Je hebt ook kunnen lezen hoe je met containers je applicatie extreem beschikbaar houdt en laat meebewegen met de vraag van je klanten. Wat mij betreft tijd voor de volgende stap, de stap om het maximale uit je applicatie en de cloud te halen. Kortom verrijk je applicaties met deze technologie. Je kunt hierbij denken aan kunstmatige intelligentie of machine learning. Deze vorm van technologie kan het contact – dus het succes – met je klant op een ongekende manier verrijken.

Verrijk je applicaties met nieuwe ideeën

verrijk,innovatie,applicaties,saas
De Microsoft Face API heeft vele verbeteringen ondergaan en kan vele emoties herkennen[1].

Hoe gaaf is het als je de leeftijd of de emotie – en duizenden andere waardes – van je gebruiker kan lezen. Het lezen van de leeftijd zou je kunnen integreren in bepaalde apps. Denk aan de app van de bierbrouwer. En wat denk je van een klantenservice app die de emotie van een klant kan lezen. Hier kan je dan weer direct op inspelen. Dankzij de gezichtsherkenning verrijk je letterlijk je applicatie. Hiermee voeg je extra waarde toe, met name over de klant succes as. Ook kan deze technologie op basis van het verleden verbanden voor je leggen en uiteindelijk voorspellingen afgeven. Hiermee verander je de enorme hoeveelheden data – die je ongetwijfeld hebt – in waardevolle en relevante data. Volgens IDC zal 75% van de bedrijfsapplicaties gebruik maken van kunstmatige intelligentie in 2021.

Zoeken op internet en in documenten vinden we heel normaal. Zoeken door beelden is nog niet zo standaard. Je ziet wel dat deze technologie in opkomst is. Handig als je straks door live-beelden kan zoeken. En wat als kunstmatige intelligentie dat voor je kan doen? Dan kunnen we gewaarschuwd worden bij onveilige situaties. Tom Cruise had deze technologie in zijn films al. Ook kleine initiatieven overigens, kunnen de nodige impact hebben. Wat mij betreft bewijst Microsoft Teams dat. In deze app is een functionaliteit toegevoegd dat je tijdens een videogesprek de achtergrond kan vervagen.

Enkele praktijkvoorbeelden

Uber is een van de grootse disruptieve voorbeelden. Ze heeft de taxi-wereld aardig doen opschudden. Inmiddels past Uber ook gezichtsherkenning toe. In onderstaande video kan je zien hoe. Deze technologie heeft Uber in haar mobiele apps geïntegreerd. Hiermee kunnen zij de identiteit van de bestuurder vaststellen. Als passagier weet je daardoor zeker dat je de reis aangaat met een valide Uber-bestuurder. Zo experimenteert Uber overigens – met deze zelfde technologie – om dronken passagiers te herkennen[4].

UPS is een logistiek bedrijf. Echter technologie is een wezenlijk onderdeel van deze industrie. Zo innoveert UPS al langer, denk aan het afleveren van pakketjes met drones. Nu zet men kunstmatige intelligentie in om zo de dienstverlening te verbeteren en nog innovatiever te kunnen zijn. In onderstaande video zie je daar meer over.

Kortom er zijn echt serieuze mogelijkheden en technologie voor handen om je applicatie te verrijken. Hoe ga jij je applicatie verrijken voor optimaal klantsucces?

Referenties

[1] Microsoft (2018). Announcing new milestones for Microsoft Cognitive Services vision…
[2] Redmond Channel Partner (2018). Analysts See Huge AI Opportunity for Niche ISVs
[3] SaaSplaza (2018). Software Companies can achieve more with Microsoft Azure
[4] CNN (2018). Uber wants to patent a way to use AI to identify drunk passengers